Warning: Undefined array key "dependencies" in /customers/2/3/3/newlives.dk/httpd.www/wp-includes/blocks.php on line 103 Warning: Undefined array key "version" in /customers/2/3/3/newlives.dk/httpd.www/wp-includes/blocks.php on line 104 Warning: session_start(): Session cannot be started after headers have already been sent in /customers/2/3/3/newlives.dk/httpd.www/wp-content/plugins/custom-contact-forms/classes/class-ccf-form-handler.php on line 587 Prostitution – NEWLIVES

Prostitution

Hvad er prostitution?

Prostitution er handel med sexuelle ydelser, og prostitution er ofte blot en overlevelsesstrategi for mennesker, der mangler alternativer. Som i alle andre befolkningsgrupper er der selvfølgelig stor forskel fra individ til individ, men med baggrund i NEWLIVES’ erfaringer, kan vi opdele de prostituerede i fire grupper:

Gruppe 1

Den første gruppe består af selvstændige kvinder, der uafhængigt af en alfons eller mellemmand tjener gode penge på prostitution. Mange af disse kvinder blev prostituerede, fordi det var velbetalt, og nogen anser det som et job på linje med andre. Kvinderne i denne gruppe er som regel borgere i det land, hvor de arbejder.

Gruppe 2

Den anden gruppe består af kvinder, der af og til prostituerer sig selv for at supplere deres indkomst. Det kan også være en såkaldt "sugar babe", der via internet tilbyder og sælger sin krop og tid mod betaling, gaver og rejser m.v. via "sugardating". Deres motivation vil ofte være som dem i den første gruppe, og de bliver sandsynligvis heller ikke udnyttet af en tredjepart. Kvinderne i denne gruppe som regel borgere i det, hvor de arbejder.

Gruppe 3

Den tredje gruppe består af kvinder, der er blevet drevet ind i prostitution på grund af alvorlige økonomiske problemer og/eller mangel på alternativer. De vil ofte være udsat for en voldsom grad af udnyttelse fra en tredjepart. Mange af dem er kvindelige emigranter fra områder med dårlige økonomiske forhold såsom Østeuropa, Balkan, Afrika og Sydøstasien.

Gruppe 4

Den fjerde gruppe består af kvinder, der er ofre for trafficking. De er kvinder, der er blevet narret af falske løfter og som senere er blevet tvunget eller afpresset til at arbejde som prostituerede. De bliver groft udnyttet af en tredjepart, som ofte tager alle eller de fleste af de penge som kvinden tjener ved at arbejde som prostitueret. Dette frarøver i yderligere grad kvindernes mulighed for at komme ud af prostitution, da de ikke kan opnå økonomisk uafhængighed.

Konsekvenser forbundet med prostitution

Uanset hvilken gruppe kvinden tilhører, er der stor sandsynlighed for, at hun oplever eller har oplevet uønskede konsekvenser på grund af livet som prostitueret. Graden af konskvenserne ved at være eller have været prostitueret varierer naturligvis fra kvinde til kvinde. Nogle studier tyder eksempelvis på, at det er afgørende, hvor længe personen har været prostitueret. Herunder har vi samlet et udsnit af nogle af de typiske symptomer, som prostituerede oplever:

Psykologiske konsekvenser

 • Post-traumatisk stress syndrom (PTSD)
 • Angst lidelser
 • Depressioner
 • Lavt selvværd
 • Problemer med at udvikle tætte relationer til andre mennesker
 • Selvhad
 • Skyldfølelse

Fysiske konsekvenser

 • Smerter i underlivet
 • Smerter ved samleje
 • Kløe, svie og irritation
 • Slidgigt
PROSTITUTION